videospot_logo_groen_wit

Aftermovie

Aftermovie laten maken

Wil jij graag een aandenken aan een evenement, zoals een bedrijfsfeest of een bruiloft? Dat kan met een aftermovie! Dé manier om publiek te prikkelen om er de volgende keer weer bij te zijn en perfect in te zetten als promovideo voor de toekomst.

Aftermovie

Proef de sfeer met een aftermovie

Met een aftermovie blik je terug op een evenement. De afgelopen jaren zijn deze video’s steeds populairder geworden. Een aftermovie is perfecte videocontent om te gebruiken op social media. Aftermovies kunnen langere video’s zijn van 10 minuten, maar hoeven niet langer te duren dan 2 minuten. Daarnaast is het mogelijk om van de video meerdere versies te maken die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden, zoals een e-mailnieuwsbrief of een social mediapost.
Aftermovie laten maken door videospot

Aftermovie

Elk evenement geslaagd met een aftermovie

Of het evenement nou wel of niet geslaagd is, met een goede aftermovie kun je precies dat in beeld brengen waarmee je het publiek stimuleert om de volgende keer te komen. Tijdens het filmen van een aftermovie, wordt jouw evenement goed in beeld gebracht. De leukste momenten worden gefilmd, de publiekstrekkers worden in de spotlights gezet. Het filmen van een aftermovie is geen improvisatie, maar er wordt wel gebruik gemaakt van de leukste momenten die vaak toevallig zijn!

Aftermovie

Een aftermovie is directe content

Een aftermovie is perfect voor social media en nieuwspagina’s, maar dan is het wel belangrijk dat de video snel na het evenement of nog tijdens het evenement online geplaatst wordt. Dit kan! Het maken en monteren van een aftermovie kan binnen een dag of binnen een paar dagen. Wil jij een aftermovie van de ceremonie van de bruiloft? Laat het nog dezelfde avond zien! Wil jij mensen trekken om langs te komen op een van de volgende dagen van het evenement? Plaats het nog dezelfde dag online. Met een on-the-spot video wordt de video gemaakt en gemonteerd op locatie waardoor je nog dezelfde dag beschikt over de aftermovie!

Aftermovie in reportagestijl

Wil jij een aftermovie die eruit springt? Dat kan! Een aftermovie in reportagestijl is minder voorkomend, maar daardoor onderscheidend en ludiek. In een aftermovie in reportagestijl is niet alleen een compilatie van de leukste momenten te zien, maar worden de bezoekers ook aan het woord gelaten. Dit maakt de aftermovie veel persoonlijker en dynamischer!

Aftermovie

Tips voor een perfecte aftermovie

Bereid je voor

Het is goed om van tevoren alvast na te denken over de meest interessante shots voor de video. Hoewel je nooit weet of de verwachte highlights ook echt interessante beelden zullen opleveren, is het altijd goed om wel een idee te hebben van wat er gefilmd moet worden. Als er interviews in de video verwerkt worden, is het goed om van tevoren alvast na te denken over de vragen en kun je vragen wie bereid is om zich te laten interviewen.

Kies de juiste muziek

Met een aftermovie laat je de sfeer van het evenement zien in beeld en geluid. De muziek van de video bepaald voor een groot deel de sfeer van de video. Daarom moet de muziek perfect aansluiten bij de sfeer die je met de aftermovie wilt overbrengen. Het ligt voor de hand om muziek te gebruiken die op het evenement werd gedraaid, maar dit hoeft natuurlijk niet. Meestal wordt er voor een aftermovie gebruik gemaakt van opzwepende muziek, maar in sommige gevallen kan rustige, dromerige muziek ook passend zijn, zoals bij een aftermovie van een bruiloft.

Houd het kort en bondig

Was het een evenement van meerdere dagen, dan ben je misschien geneigd om alles kwijt te willen in de video en wordt het zo een film van een kwartier. Toch is het om belangstelling te krijgen en te houden belangrijk dat de video kort is. Om het aantal minuten te beperken, is het goed om alleen de highlights te laten zien en gebruik te maken van korte fragmenten. Zo kun je al veel laten zien in een video van 3 minuten!

Werk met commentaar

Mensen die iets vertellen kunnen een goede toevoeging zijn aan een aftermovie. Dit kan in de vorm van interviews, maar het is ook mogelijk om een voice-over toe te voegen. Past een stem niet bij jouw video? Dan kan er ook muziek uitgezocht worden waarvan de tekst goed aansluit bij dat wat er in de video te zien is.

Aftermovie

Tarieven van een aftermovie

Wat kost het maken van een aftermovie? Kijk op de pagina tarieven voor de uitgebreide lijst met tarieven. Staat er niet tussen waar je naar op zoek bent, neem dan contact op voor een op maat gemaakte offerte.
Tarieven aftermovie laten maken door videospot

Wil jij een aandenken aan een geslaagd evenement met een aftermovie?

Laten we aan de slag gaan! Neem vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak.