videospot_logo_groen_wit

Vlogreportage

Vlogreportage maken

Vloggen is tegenwoordig erg populair. Het is een toegankelijke manier van dingen in beeld brengen. Voor bedrijven is vloggen een perfecte manier om toegankelijke content te creëren waarmee je je bedrijf in de spotlights zet!

Vlogreportage

Zakelijke vlog maken

Wat is een vlog? Het is een logboek met videobeelden. Het is een samenvoeging van de woorden ‘video’ en ‘blog’. Vaak vlogt iemand over zijn dagelijks leven. Veel bedrijven willen ook samenwerken met bekende vloggers voor het promoten van hun merk en producten. Maar bedrijven kunnen ook zelf vloggen! Zakelijk vloggen. Met een zakelijke vlog kun je jouw bedrijf in beeld brengen en een kijkje achter de schermen geven op een toegankelijke manier.
Vlog maken bij videospot_

Vlogreportage

Waarom zakelijk vloggen?

Door zakelijk te vloggen geef je jouw bedrijf een gezicht. Vlogs zijn ideale content om de connectie met de doelgroep aan te gaan en om vertrouwen op te bouwen. Daarnaast is het kijken van een video veel effectiever dan het lezen van een tekst. Mensen kunnen hun aandacht makkelijker houden bij het kijken van een video. De kans dat ze tot actie overgaan is groter dan bij het lezen van een tekst. Zakelijk vloggen wordt nog niet veel gedaan. Door er nu mee te beginnen, heb je een voorsprong op je concurrent!

Vlogreportage

Vlog als marketingmateriaal

In een zakelijke vlog kun je interessante content delen met de doelgroep, bijvoorbeeld via je YouTube-kanaal. YouTube is de een na grootste zoekmachine ter wereld, dus het plaatsen van video’s op dit platform zal de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je bedrijf vergroten. Een goede vlog zal jouw verhaal laten zien en is daarmee een effectieve online marketingtool.

Vloggen is voor alle bedrijven

Misschien denk je dat jouw bedrijf niet geschikt is voor het maken van vlogs, maar niets is minder waar. Vloggen is voor alle bedrijven! Het is de perfecte manier om het imago van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen en om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Vlogreportages zijn leuke en vlotte content waarmee je op een eigentijdse manier de aandacht trekt.

Vlog video laten maken

Vind je het lastig om te verzinnen wat je moet filmen? Videospot kan het vloggen voor je uit handen nemen! Makkelijk voor jou, want je hoeft zelf niet meer na te denken over wat en wanneer je vlogt en je hoeft de video niet meer te monteren. Je hoeft het alleen nog te plaatsen.

Vlogreportage

Tips voor vloggen voor bedrijven

Houd het los en laagdrempelig

Vloggen is iets anders dan presenteren. Het is dan ook niet de bedoeling dat je tekst voorleest, maar juist dat je het verhaal vertelt vanuit de losse pols. Denk van tevoren na over wat je gaat zeggen, gooi je schouders los en vertel op een ontspannen manier je verhaal.

Wissel van omgeving

Voor een kijker is het niet interessant als deze tijdens de vlog constant dezelfde omgeving ziet. Als je de kijker geboeid wilt houden, zorg dan zo nu en dan voor een andere omgeving. Loop rond in het kantoor, neem ze mee naar de werkplaats en als je onderweg bent naar een klant.

Maak vloggen een gewoonte

Net als de blogpagina op je website, is het ook goed om regelmatig nieuwe vlogs te maken. Maak er dus een gewoonte van om regelmatig te zorgen voor nieuwe videocontent waar je een vlog van kunt maken.

Oog voor de omgeving

Een vlog is niet een video waarin je van alles kunt uitleggen over een product of een dienst. In een vlog neem je mensen mee en geef je ze een inkijkje in jouw bedrijf. Vertel dus liever over wat je hebt gedaan, aan het doen bent en gaat doen.

Vlogreportage

Tarieven voor vlogreportages

Wat kost het maken van een vlogreportage? Kijk op de pagina tarieven voor de uitgebreide lijst met tarieven. Staat er niet tussen waar je naar op zoek bent, neem dan contact op voor een op maat gemaakte offerte.
Omdat het maken van vlogs een terugkerende vorm van videografie is, is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten. Zo ben jij er altijd van verzekerd dat er regelmatig nieuwe content wordt gemaakt en gedeeld.

Wil jij je bedrijf achter de schermen laten zien met een vlogreportage?

Laten we aan de slag gaan! Neem vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak.