videospot_logo_groen_wit

Review video

Testimonial video laten maken

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom voegen veel mensen ook afbeeldingen toe aan hun review, maar een gesproken bericht zegt nog veel meer! Wil jij écht goede, betrouwbare en geloofwaardige reviews op je website? Kies dan voor een review video.

Review video

Testimonial video

Als eigenaar van het bedrijf of verkoper kun je wel zeggen dat jouw product het beste is, maar niemand verwacht anders van je. Hoe anders is dat als een echte tevreden klant over jouw product of bedrijf zijn mening geeft. Mensen kopen online, boeken reizen en doen onderzoek. Daarbij kijken ze vaak naar de reviews over het specifieke product, de accommodatie of het bedrijf. Een goede testimonial video haalt de twijfels van een klant weg.
Testimonial video laten maken

Review video

Testimonial video maken

Bij het maken van een testimonial video kun je het zo gek maken als je het zelf wilt! De video kan worden opgenomen op een enkele locatie, meerdere locaties, in de winkel, bij een klant thuis of voor een green screen. Tijdens een intakegesprek worden jouw wensen en ideeën in kaart gebracht. Zo kan vooraf bepaald worden wat een geschikte filmlocatie is en kan het script worden bedacht.

Een script kan handig zijn om in goede banen te leiden wat de klant in de review zal vertellen. Samen met de klant kun je bepalen wat deze zal zeggen. Zo kun je ervoor zorgen dat in de testimonial datgene benadrukt wordt wat jij graag in de spotlights wilt zetten.

Review video

De voordelen van referentie video’s

Het grote voordeel van testimonial video’s ten opzichte van een geschreven review is dat men het gezicht achter de review ziet. Je laat op deze manier de klant aan het woord. De doelgroep kan zich met deze klant identificeren en de boodschap komt betrouwbaar over. Hoe komt het dat de review van een klant betrouwbaarder lijkt? Consumenten die producten aanprijzen hebben daar zelf geen baat bij, geen commerciële intentie. Ze geven deze goede recensie omdat ze dat echt vinden!

Referentie video’s zijn content

Vind je het soms moeilijk om nieuwe content te verzinnen voor bijvoorbeeld social media? Klant testimonial video’s zijn perfecte content voor op platforms zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Deze review video’s zijn niet alleen kort en bondig, maar worden ook als minder commercieel ervaren, waardoor dit soort video’s sneller geaccepteerd worden op sociale media-kanalen. Daarnaast kun je eenvoudig een link toevoegen naar jouw product of dienst, zodat mensen deze makkelijk kunnen vinden.

Review video

Tips voor een goede testimonial video

Authentieke content

Een kijker zit niet te wachten op een complimentenregen of een verkoopvideo, maar wil weten wat de klant van het product of de dienst vindt. Om die reden moet de video enigszins ‘objectief’ zijn. Een klant moet eerlijk kunnen vertellen wat deze van het product of de dienst vindt, zonder dat het een aaneenschakeling van complimenten wordt.

Storytelling

Het belang van een script is niet alleen om in goede banen te leiden wat de klant vertelt, maar ook dat er een logische opbouw in het verhaal zit. Een goed verhaal heeft een duidelijk begin en een helder einde. Het moet een boeiend verhaal zijn waarin alleen details worden vermeld die ertoe doen, zodat de kijker tot het einde geboeid is door de review.

Focus op dat wat belangrijk is

Misschien heeft de klant meerdere producten aangeschaft of van meerdere diensten gebruik gemaakt. Kies voor de review één product of dienst die wordt uitgelicht. Zijdelings kan vermeld worden dat de klant meerdere producten of diensten heeft afgenomen bij jou, maar in hoofdlijnen moet de review gaan over een enkel onderwerp. Dat zorgt voor focus en geeft structuur.

Gebruik humor

Mensen vinden het heerlijk als er humor wordt gebruikt in video’s. Humor maakt een video laagdrempeliger en zorgt dat het brengen van de informatie op een luchtige manier gebeurt. Natuurlijk moet niet de complete video bestaan uit een comedy-sketch, maar een grapje tussendoor of afsluiten met een grapje zorgt ervoor dat de video niet te stijf is.

Review video

Tarieven testimonial video

Wat kost het maken van een testimonial video? Kijk op de pagina tarieven voor de uitgebreide lijst met tarieven. Staat er niet tussen waar je naar op zoek bent, neem dan contact op voor een op maat gemaakte offerte.
Tarieven testimonial video

Wil jij je product, dienst of bedrijf promoten met een testimonial video?

Laten we aan de slag gaan! Neem vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak.